Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

3D Secure - Verified by VISA

Omogućava sigurno Internet plaćanje, na način što se Vaš identitet dodatno provjerava pomoću jednokratne lozinke koja se šalje putem SMS poruke na broj telefona koji je prijavljen Banci.

3D Secure Verified by VISA predstavlja uslugu sigurne kupovine VISA karticama na Internetu kod trgovaca koji na svom sajtu imaju logo Verified by VISA.

Korišćenje usluge se odvija u nekoliko koraka:

Nakon odabira robe/usluge koju želite da platite na internet sajtu, birate plaćanje karticom i popunjavate formu za unos ličnih podataka, podataka sa Vaše Adriatic platne kartice i unosite iznos za plaćanje

Ukoliko ste sve podatke unijeli ispravno, na sledećoj strani otvara se nova forma sa logom Adriatic Banke, za unos jednokratne lozinke kroz SMS poruku, isporučenu na verifikovani broj telefona

Potvrdom jednokratne lozinke, vršite krajnju autorizaciju transakcije i izvršavate plaćanje

Važno: Servis će koristiti broj telefona koji je definisan u SMS Ugovoru ili koji ste ostavili prilikom otvaranja računa u Banci. Ukoliko želite da promijenite broj telefona za uslugu 3D SECURE, možete to uraditi u nekoj od ekspozitura Banke ili putem mail-a cards@adriaticbank.com

3D Secure Verified by VISA – karakteristike / prednosti

Najčešće postavljana pitanja

3D Secure jednokratna lozinka je šestocifreni broj sa vremenskim ograničenjem, dostavljen SMS porukom na broj mobilnog telefona koji je verifikovan kod Banke od strane korisnika kartice. Služi za identifikaciju korisnika i autorizaciju transakcija izvršenih na Internet prodajnom mjestu. Lozinka je važeća samo za jedno plaćanje.

Usluga je besplatna za sve korisnike VISA kartica ADRIATIC BANKE.

Nije potrebna nikakva dodatna prijava. Svaka kartica se automatski aktivira u sistem 3D Secure ukoliko u sistemu postoji validan broj mobilnog telefona.

U suprotnom korisnik se mora obratiti Banci kako bi prijavio broj i aktivirao servis.

Ukoliko broj telefona nije prijavljen Banci, usluga neće biti omogućena, čime je korisnik onemogućen da izvršava transakcije kod trgovaca gdje je 3D autentifikacija obavezna.

Svaku promjenu broja mobilnog telefona ste obavezni prijaviti Banci, u suprotnom nećete biti u mogućnosti da izvršite transakciju, obzirom da će lozinka biti proslijeđena na pogrešan broj telefona.

Moguće je izvršiti deaktivaciju servisa, nakon čega nećete biti u mogućnosti da vršite plaćanja na internet sajtovima koji podržavaju ovaj servis.

3D uslugu možete koristiti na svim Internet prodavnicama gdje je istaknut logo Verified By Visa. U slučaju online trgovine na sajtovima koji nemaju ,,3D Secure“, plaćanje se obavlja po istom principu kao ranije (unosom samo podataka koji su traženi na ekranu trgovca).

Nije. Proces autentifikacije funkcioniše automatski, prilikom kupovine, trgovac/internet prodavnica/website koji ima podršku za ovaj servis, automatski će Vam biti omogućeno korišćenje usluge.

Kupovinu je moguće obaviti, pri čemu neće biti tražena dodatna 3D autentifikacija, a time je smanjena sigurnost kupovine, a povećan rizik od potencijalne zloupotrebe.

VISA automatski prepoznaje broj vaše registrovane kartice i šalje informaciju prema trgovcu, nakon čega dobijate formu za autentifikaciju i unos lozinke.

U slučaju bilo kakvih problema prilikom plaćanja ili korištenja kartice, možete pozvati korisnički servis na poleđini Vaše kartice ili putem e-mail cards@adriaticbank.com.

Scroll to Top