• Fraser Marcus

  Fraser Marcus / Predsjednik Odbora direktora

  Gospodin Marcus je predsjednik Odbora direktora Adriatic Banke i član rukovodstva kompanije Adriatic Capital.  Posjeduje 43-godišnju karijeru u sferi investicionog bankarstva i upravljanju imovinom, od kojih je 25 godina radio u Londonu.  Prije članstva u Odboru direktora Adriatic Banke., gospodin Marcus je bio partner u upravljanju, a trenutno je i savjetnik u Concur Capital LLC banci čiji je fokus na sektoru poljoprivrede. Angažovan je i kao rukovodilac trgovačkog bankarstva i tržišta kapitala u Lawrence Grupi, grupaciji privatnih kompanija čije su djelatnosti poljoprivreda, bankarstvo, nekretnine i industrijske grane. Gospodin Marcus je bio na upravljačkim pozicijama kada je riječ i o investicionim fondovima, spajanjima&akvizicijama i tržištima kapitala. Radio je kao šef globalnog razvoja poslovanja i korporativnog angažmana za  Southeastern Asset Management, bio je šef strateškog savjetovanja i član Evropskog komiteta za upravljanje u kompaniji Lehman Brothers u Londonu; osnivač  Dartmouth Capital Partners, multi-porodične kompanije  za savjetovanje i upravljanje imovinom sa sjedištem u Londonu, a koja je kasnije udružena sa Lehman Brothers kompanijom; su-rukovodilac Evropskog investicionog bankarstva u ING Barings London,  a radio je i u kompaniji Salomon Brothers u Njujorku i Londonu.

   

   
 • Bassem Snaije / Član Odbora direktora

  Gospodin Snaije je takođe jedan od članova Odbora direktora čije će iskustvo snažno uticati na Adriatic Banku. Gospodin Snaije je partner u upravljanju kompanije Cosmos Advisors, konsultantske kompanije sa sjedištem u Parizu, koja pruža usluge finansijskog savjetovanja internacionalnim klijentima.  G-din Snaije posjeduje 30-godišnje iskustvo u investicionom bankarstvu i tržištu kapitala radeći u Parizu, Londonu i Njujorku sa čestim putovanjima u Aziju i na Bliski Istok. On je istaknuti stručnjak za političku ekonomiju i finansije sa fokusom na Bliski Istok i Evropsku Uniju, kao i za tržišta u razvoju. G-din Snaije je bio na raznim rukovodećim pozicijama u međunarodnim finansijskim institucijama uključujući rukovođenje operacijama privatnog bankarstva  londonske HSBC banke za Bliski Istok i Sjevernu Afriku. Rukovodio je tržištem valuta za Bliski Istok i Sjevernu Afriku u kompaniji Lehman Brothers, a vodio je i ogranak za evropske investicije.  Bio je nadležan za tržišta u razvoju i globalnih prodaja u Credit Agricole’s banci.

 • Uzi Shaya / Član Odbora direktora

  Gospodin Shaya je vodeći konsultant za vlade, finansijske institucije i privredne subjekte iz oblasti kriznog upravljanja, finansijske analize, istraga i produbljenih provjera. G-din Shaya ima 25-godišnje iskustvo na visoko rangiranim pozicijama u raznim obavještajnim službama u Izraelu. Bio je šef finansijskih operacija u Vladi Izraela a bio je zadužen i za projekte sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma, kao i za implementaciju sankcija na države i individue koji su sponzorisali terorističke aktivnosti. 

   

 • Đorđe Lukić / Član Odbora direktora

  Gospodin Lukić je Glavni izvršni direktor i član Odbora direktora Adriatic Banke. U proteklih 10 godina bio je na upravljačkim pozicijama u reprezentativnim bankarskim grupacijama. Karijeru je započeo u revizorskoj kući Deloitte & Touché gdje je proveo nekoliko godina. Tokom angažmana u Deloitte-u kao viši revizor, bio je zadužen za finansijski konsalting i obavljao revizije raznih projekata na prostoru jugoistočne Evrope. Kao direktor Direkcije za korporativne klijente, član Kreditnog odbora kao i izvršni direktor za komercijalne poslove u OTP grupi u poslednjih 7 godina, bio je zadužen za veliki broj finansijskih projekata širom regiona uključujući i Crnu Goru.

   

 • Ana Ivanović / Član Odbora direktora